7 znakova koji ukazuju da Vam je potreban SSD

()

  Sigurno ste negde čuli reč SSD. SSD je skraćenica za „Solid-State Drive“ jednu od najboljih unutrašnjih komponenti računara. U ovom članku ćemo predočiti neke od najvažnijih znakova ( simptoma ) koji govore da je vreme za nadogradnju SSD-a u sistemu.

  Neke od prednosti Solid-State Drive-a (SSD) :

do 10x brže podizanje operativnog sistema u poređenju sa HDD-om

– SSD apsorbuje više gravitacione sile u poređenju sa HDD-om, otporniji je na pomeranja i mrdanja

– životni vek SSD-a je do 25x duži nego kod klasičnih Hard Diskova

– SSD podrazumeva mnogo veće brzine čitanja i zapisivanja podataka

– mnogo manje vremena je potrebno za otvaranje datoteka, dokumenata i aplikacija

– SSD ima veoma nisku potrošnju energije u poređenju sa HDD-om

– HDD je dosta bučniji zbog pokretnih delova, dok je SSD nečujan

– SSD omogućava korisnicima da uživaju u obavljanju više zadataka bez velikog zaostajanja u radu sistema.

  Jednom kada nadogradite svoj sistem pouzdanim SSD-om, možete iskusiti navedene prednosti i uživati u bržem i kvalitetnijem radu svog desktop ili laptop računara.

  Vreme je da pogledate različite znakove koji ukazuju na to da je Vašem sistemu potrebna zamena Hard Disk-a da bi ostao u formi i živ.

Kada treba da nadogradite Hard Disk na SSD ? ( 7 znakova )
  U slučaju da naiđete na bilo koji od simptoma u Vašem računarskom sistemu potrudite se da nadogradite svoj uređaj sa SSD-om. Bolje je uložiti novac u nadogradnju SSD-a na stari PC/Laptop, umesto da prelazite na komplet novi uređaj
 
1. Sporo pokretanje operativnog sistema

  Da li vašem sistemu treba previše vremena da se pokrene ? Ako jeste, vreme je da nadogradite sistem pomoću SSD-a. Naravno, veoma je neugodno čekati nekoliko minuta na podizanje sistema, neki od vas su se možda istrenirali pa imaju mnogo strpljenja. Prestanite da pravite kompromise, imate bolje opcije da se rešite dosadne situacije.

  SSD će pomoći vašem računaru/laptop-u da se pokrene do 10 puta brže u poređenju sa HDD-om. Nije velika stvar uložiti malo novca za poboljšanje brzine performansi sistema.

2. Iritirajući zvuk HDD-a
  HDD je mašina koja uključuje različite delove kao što su ploče, motor, glava, pokretač, osovina…. HDD ploče se rotiraju konstantno kako bi unele tačne datoteke ili dokumente koji se skladište u vašem sistemu. Zvukovi žamora koje čujete su HDD ploča, glava i pokretač.
  Možete doživeti nečujni režim rada kada dodate SDD na svoj računar. SSD podrazumeva čvrste čipove kao što su keš memorija, kontroler, NAND fleš memorija. Radite u miru i zabavi na svom računaru/laptop-u.
 
3. Mala brzina čitanja i pisanja
 
4. Veća potrošnja energije
  Da li Vaš računar troši više energije ? Razlog može biti loš HDD. Kao što je diskutovano, raniji HDD je mašina koja uključuje različite delove kao što su ploče, glava, pokretač i tako dalje. Svi ovi delovi moraju da budu funkcionalni da bi pristupili skladištu ili upravljali sistemom. HDD ploče se konstantno rotiraju da bi bile operativne pa zato i troše više energije.
  SSD ima veoma nisku potrošnju energije u poređenju sa HDD-om
 
5. Previše vremena za instalaciju ili pokretanje aplikacija
  Nervira Vas loša brzina pokretanja ili instaliranja novih aplikacija ? Nadogradnja Vašeg računarskog uređaja pomoću SSD-a biće najbolja odluka. „Solid-State Drive“ će Vam pomoći da postignete efektivnu brzinu pokretanja i instaliranja novih aplikacija. Prosečna brzina čitanja i pisanja SSD-a je 10 puta veća u poređenju sa HDD-om.
 
6. Sistem lag-uje, kasni, ne može da obavlja više zadataka u isto vreme !
  Dosta Vam je zaostajanja sistema ? Želite da obavljate više zadataka u isto vreme na računaru/laptop-u ? Ključno rešenje je u SSD-u. Očigledno je da kada ste u multitaskingu, Vaš sistem sa HDD-om zaostaje. Štaviše, ponekad Vaš računar zaglavljuje i blokira. Ne možete da pomerate kursor, birate ili zatvarate programe. Poslednja opcija je da ponovo pokrenete sistem.
  Da biste se rešili ove dosadne situacije, morate preći na SSD. To će Vam pomoći da dobijete 10 puta brže i pouzdanije performanse u poređenju sa HDD-om.
 
7. Gubitak podataka !
  Jedna od najgorih situacija je gubitak podataka. Kao što smo ranije naveli HDD sadrži velik broj pokretnih delova pa samim tim i veliku mogućnost za kvarove. Svaki mogući kvar, pa čak i najmanji može prouzrokovati gubitak svih podataka. Svako pomeranje HDD-a u toku rada može uzrokovati kvar. On je deset puta teži od SSD-a i lakše se može oštetiti prilikom pada.
 
Zaključak
  U ovom članku smo naveli samo 7 znakova koji ukazuju da je Vašem računarskom sistemu potrebna nadogradnja SSD-a. Taj broj može biti mnogo veći. Apsolutna je preporuka da to uradite što pre i uživate u brzini.
 
 
 

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop