Kako da proverim koliko struje troši moj računar ?

()
  Da li znate koliko je električne energije potrebno za rad Vašeg računara ? Poznavanje te informacije neophodno je kada želite da promenite/nadogradite komponente, overklokujete računar ili kada očekujete visoku cifru na računu za struju.
  Ako koristite računar za osnovne zadatke kao što su obrada teksta i društveni mediji Vaš računar verovatno ne troši mnogo energije, međutim zahtevniji zadaci kao što su uređivanje video zapisa ili igranje igara mogu da dovedu do znatnog povećanja potrošnje. Ako ste odgovorni za plaćanje računa za ove usluge u svom domaćinstvu dobra je ideja da znate koliko energije troši Vaš računar.
  Postoji nekoliko načina da to utvrdite.
 

1.  Provera potrošnje pomoću softvera

LocalCooling2

  Postoje različite lagane aplikacije koje Vam daju tačne procene potrošnje energije Vašeg računara. One su precizne jer zapravo analiziraju, a ne samo procenjuju komponente vašeg računara.

  Mi bimo izdvojili softver pod nazivom LocalCooling. Jednostavan je za korišćenje, jasnog je dizajna i besplatan je.

  Jednostavno preuzmite softver sa ovog linka LocalCooling i pokrenite ga na svom računaru. Kliknite na dugme settings, a zatim idite na karticu My power. Imajte na umu da je to gruba procena, potrošnja energije znatno varira u zavisnosti od aktivnosti koje se obavljaju na računaru.

2. Za bolju procenu koristite Power Supply Calculator

Power Supply Calculator Screenshot

  OuterVision-ov kalkulator napajanja omogućava Vam da izračunate potrošnju svake komponente računara zasebno, kao što su procesor, memorija, grafička kartica, hard disk, monitor i ostalo..

  Ovaj online alat nudi režim expert i basic proračuna. Ekspertni režim je dizajniran za detaljniji unos komponenti računara, dok osnovni režim zahteva samo da unesete neke opšte informacije o komponentama.

  Kalkulator se nalazi na adresi : Power Supply Calculator.

3. Najprecizniji ali i najskuplji način provere potrošnje

Wattmeter

  Poslednji i verovatno najprecizniji način da proverite potrošnju energije u realnom vremenu je korišćenje watmetra. Samo priključite ovaj alat u zidnu utičnicu, a zatim uključite računar na njega.

  Ekran će pokazati potrošnju energije vašeg računara u realnom vremenu. Ovo takođe dobro funkcioniše i na drugim elektronskim uređajima. Kod većine modela postoji imogućnost unosa cene struje. Ovo je relativno pristupačan alat koji se može naći po cenama od oko 2000din.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop