Kako odabrati pravi punjač za laptop

()

Prosečan vlasnik laptop računara očekuje da će mu punjač služiti veoma dugo. Međutim, taj period je uglavnom nekoliko godina. Mnogi korisnici zaborave punjač na letovanjima, zimovanjima, u tuđem stanu ili kući. Velik je broj neipravnosti koje su posledica verijacije napona u strujnoj mreži. Takođe postoji opasnost od krađe ili oštećenja. Mnogi imaju problem i sa kućnim ljubimcima. U svakom slučaju, zamena punjača je neizbežna.

  Kada ste primorani da kupite punjač za laptop najbrža odluka je prodavnica računara/elektronike u Vašoj blizini. Druga opcija je kupovina na internetu. Za koju god opciju kupovine da se odlučite, najvažnije je znati kako da kupite tačno ono što Vam je potrebno.

U nastavku su neki korisni saveti koji će Vam pomoći da prođete kroz tu fazu :

Jeftini uređaji su uvek loš izbor

Kada platite nerazumno nisku cenu za punjač za laptop možete očekivati da će on raditi kratko vreme. Jeftini modeli imaju tendenciju da prave probleme nakon kratkog perioda upotrebe. U teškim slučajevima, jeftin punjač za laptop može i da ošteti vaš računar. Česta je pojava da oni ne isporučuju stabilan napon i da su nedovoljne snage iako možda na etiketi piše drugačije.

Izbegavajte univerzalne punjače
 
Koliko god da je ova varijanta primamljiva, velike su šanse da univerzalni punjač za laptop ima slabiji učinak od originalnog punjača. Ovi punjači se mogu koristiti za velik broj modela laptopova. Unutrašnje komponente teško da su pogodne za sve preporučene laptopove. Za razliku od brendiranih punjača za laptopove, univerzalni modeli često imaju probleme sa naponom. Konektori uglavnom nisu idealni kakvi bi trebali da budu. Promer je za deo milimetra manji ili veći i vremenom dolazi do pregrevanja. Plastika oko konektora gubi na čvrstini i dolazi do kvara, u boljem slučaju samog punjača a neretko i do oštećenja DC konektora na laptopu.
 
Kupite samo odgovarajući punjač
 
Pre nego što krenete u kupovinu punjača za laptop, saznajte detalje i specifikacije napajanja Vašeg laptopa. Proverite donji deo vašeg laptopa ( poklopac ), kućište punjača ili web lokaciju proizvođača. Odgovarajući punjač za Vaš laptop ima specifikacije koje odgovaraju onima koje su preporučene od strane proizvođača. Bitne karakteristike su :
  – voltaža ( najčešće 18,5V, 19V, 20V i drugo  )
  – snaga ( najčešće 45W, 65W, 90W i drugo ) i
  – tačan promer konektora ( najčešće 5,5×2,5mm, 5,5×1,7mm, 7,4×5.0mm i drugo )
Adapter Konektori
Originalni punjač najbolja opcija
 
  Najbolja opcija je kupovina originalnog punjača. Na žalost on nije lako dostupan. Uglavnom se ne može naći u lokalnim prodavnicama i čeka se do 30 dana. Ovaj punjač se poručuje od zvaničnog ovlašćenog servisa i tačno je onih karakteristika kao i vaš originalni punjač. Jedina i velika mana je cena koja je često nepristupačna i iznosi i do 20% vrednosti samog laptopa.
 
Zamenski punjač najekonomičnija kupovina i ispravan izbor
 

  Zamenski punjači su najbolji izbor kada se uzmu u obzir sve prethodno navedene napomene. Prihvatljive su cene. Karakteristike su identične originalnom punjaču. Snaga i voltaža su odgovarajući, promer konektora je po specifikaciji proizvođača. Lako se mogu naći.

Zamenski Punjac Za Laptop

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop