Kako sačuvati Laptop od pregrevanja

()

Ako znate kako da kontrolišete toplotu laptopa Vaš laptop računar će trajati duže. Održavanje unutrašnjih komponenti laptopa hladnim pomaže dugovečnosti komponenti i održava njihov najbolji učinak.

Da biste smanjili toplotu laptopa uverite se da je izabran balansirani plan napajanja u sekciji Power Options i izbegavajte rad laptopa na suncu ili na mekoj površini koja ograničava protok vazduha. Takođe, proverite da li ventilatori laptopa rade, da li je sistem hlađenja čist, da li je rešetka čista i da termalna pasta nije prestara.

Laptop ima mnogo komponenti koje se nalaze blizu jedna drugoj što čini laptopove skupljim za proizvodnju. To znači da ako se jedan od njih pregreje, vrlo je verovatno da će i okolni delovi biti pogođeni.

Donji deo laptopa bolje se hladi kada je okružen vazduhom, a ne ćebetom ili odećom. Nikako se ne preporučuje držanje laptop računara u krilu, na jastuku ili ćebetu.

Držanje laptopa na ravnoj tvrdoj površini pomaže protoku vazduha kroz ulaze i izlaze za hlađenje.

Sistem za hlađenje se obično sastoji od jednog ili više ventilatora koji uvlače vazduh kroz otvor za ventilaciju, zatim hlade hladnjak, pri čemu topli vazduh izlazi kroz izlazne ili izduvne otvore.

Laptop Resetka Silver

Ako je bilo koji od ovih ventilacionih otvora začepljen to će dramatično uticati na sposobnost hlađenja.

Laptop resetka black

Najefektniji način hlađenja laptopa je korišćenje postolja/hladnjaka. Oni obezbeđuju dobar protok vazduha a i bolji položaja za rad. U velikom broju slučajeva nije ni potrebno uključivati ventilatore na podlozi već je dovoljan i sam protok vazduha koji je ovim obezbeđen.

Laptop Hladnjak
Već nakon nekoliko meseci korišćenja prašina počinje da se akumulira u sistemu za hlađenje. S vremena na vreme proverite rešetke za hlađenje koje se nalaze sa strane ili na dnu laptopa. Ukoliko primetite da je prašina blokirala protok vazduha hitno je potrebno čišćenje. U ovim slučajevima usisivač neće biti od pomoći. Čak i kompresor ne pomaže bez otvaranja kućišta laptopa. Sa kompresorom prašina će se samo uduvati u unutrašnjost i napraviti još veći problem. Kako bi povremeno kontrolisali temperaturu komponenti u laptopu potreban Vam je software. Najčešće korišćeni su Speccy i HWMonitor. Speccy link postoji na našoj download stranici a HWMonitor je moguće skinuti ovde.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop