Kako sprečiti računar da ode u Sleep mode

()

  Jedan od načina da se elektronika zaštiti od prevremenog habanja jeste da se isključuje kad god se ne koristi. Većina desktop računara i laptopova automatski to radi. Popularni operativni sistemi kao što je Windows imaju podrazumevanu postavku gde će ekran zajedno sa računarom otići u režim mirovanja ako u podešenom vremenskom intervalu nije otkrivena aktivnost.

  Ovo produžava životni vek hardvera i što je najvažnije štedi Vas od neproduktivnog računa za energiju. Međutim, ponekad ćete možda želeti da ostavite uređaj aktivnim da bi nastavio da izvršava određene zadatke, kao što su preuzimanje fajlova, skeniranje malvera, kompresovanje i slično.

  Takođe često se dešava da računar prilikom “buđenja” zamrzne sliku i ostane zablokiran. U tim trenucima primorani smo da restartujemo računar i možda izgubimo neke započete poslove ili dopisivanja.

  Ako želite da sprečite da Vaš Windows uređaj ode “na spavanje” kada se ne koristi, sledite ove korake.

1. Idite do Start Menija i kliknite na Settings.

Settings_2

2. Zatim pronađite i kliknite na System.

System

3. Odaberite Power & sleep u levom meniju.

Power And Sleep Menu

4. Sada podesite opcije Screen i Sleep na Never.

Power And Sleep

  Sada će računar ostati budan i kada ste odsutni. Pored toga, možete posebno da podesite određeno vreme za ekran jer računarski programi i dalje mogu normalno da rade i bez monitora. U zavisnosti od toga da li koristite desktop računar ili laptop postoje zasebna podešavanja za slučajeve kada je uređaj na bateriji ili kada je priključen na punjač ( plugged in slučaj ).

  Napominjemo da prenosivi uređaji kao što su laptopovi i tableti ne bi trebalo da rade 24/7 zbog ograničene toplotne tolerancije i mogu mnogo brže da oštete bateriju. Stoni računari, s druge strane, mogu bolje da se nose sa ovom situacijom, ali i dalje je dobra ideja da im ponekad date odmor.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop