Novi ATX Standard Kod Napajanja

()

  Intel je objavio najznačajnije ažuriranje specifikacija za napajanje računara od kada su početne ATX 2.0 specifikacije predstavljene 2003-će godine. Ažurirane ATX 3.0 specifikacije otključavaju punu snagu i potencijal hardvera sledeće generacije i predstojećih komponenti napravljenih za tehnologije kao što je PCIe Gen 5.0. Intel je takođe revidirao svoju ATX12VO specifikaciju kako bi računarskoj industriji pružio ažurirani nacrt za projektovanje jedinica za napajanje (PSU) i matičnih ploča koje smanjuju potrošnju energije u stanju mirovanja, pomažući korisnicima da smanje potrošnju električne energije.

Ključni novi dodaci ATX 3.0 / ATX12VO 2.0 specifikacija uključuju :

 * Novi 12VHPWR konektor će napajati većinu, ako ne i sve, buduće PCIe 5.0 dodatne kartice ( npr. grafičke kartice ). Ovaj novi konektor obezbeđuje do 600 vati direktno na bilo koju PCIe 5.0 dodatnu/grafičku karticu. Takođe uključuje signale bočnog pojasa koji će omogućiti napajanju da saopšti ograničenje snage koje može da obezbedi bilo kojoj PCIe 5.0 grafičkoj kartici.

  * Nove smernice odražavaju PCIe CEM Gen 5 ograničenje odstupanja snage za PCIe 5.0 dodatne kartice koje je objavljeno u novembru 2021. Ažurirane specifikacije uključuju novu regulaciju izlaznog napona jednosmerne struje koja će biti neophodna za upravljanje novim zahtevima za smanjenjem snage.

  * ATX12VO 2.0 takođe dodaje funkciju I_PSU% na desktop platforme – isporučujući inovaciju vođenu Intelom koja je ranije bila dostupna na mobilnim i serverskim platformama. Ova funkcija pruža prednosti sistemima malog oblika ( Small Form Factory ) koji ne mogu da koriste veće izvore napajanja. Takođe obezbeđuje ekonomičnost za proizvođače originalne opreme ( OEM ) jer su u mogućnosti da bolje odaberu PSU prave veličine kako bi ispunili sistemske zahteve.

MsiATX30

  Fizički gledano glavna promena je dodavanje 16-pinskog 12VHPWR konektora. Ovaj novi konektor omogućava isporuku snage do 600W grafičkoj kartici preko samo jednog konektora. Za razliku od trenutne specifikacije koja može isporučivati samo 150V po kablu.

  Prvo proizvedeno ATX 3.0 napajanje sa 16-pinskim PCIe 5.0 konektorom dolazi iz fabrike MSI, model MEG Ai1300P PCIE5.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop