Neispravna Tastatura Za Laptop. Šta dalje ?

()

Tastatura za laptop se razlikuje od većine desktop tastatura po tome što su tasteri međusobno približeni kako bi se uštedeo prostor i napravio manji proizvod. Proizvode se sa i bez numeričkog dela tj brojeva i sve imaju dodatni Fn taster koji omogućava dodatnu funkciju/komandu nekim tasterima.

Ako su tasteri Vašeg laptopa lepljivi, ili neki od njih nedostaju, ili tastatura uopšte ne radi, vreme je za zamenu. Korisnici laptopova obično misle da se laptop tastature mogu očistiti ili oprati kako bi neki taster proradio ali to je nemoguće. Ona sadrži ploču sa kontaktima za svaki taster, opruge, gumice i same tastere. Praktično je nemoguće vaditi jedan po jedan taster i odraditi čišćenje jer su opruge osetljive i lako puknu ili se iskrive. Jedino rešenje je fizička zamena.

Tastatura Za Laptop Blog Memrane

Tastatura za laptop, primeri nespravnosti :

* tasteri su lepljivi, oseća se pod prstima da se sporije vraćaju i proizvode drugačiji zvuk od standardnog, pucketaju – U većini slučajeva ovo nastaje kada se neka tečnost prospe po laptopu. Najveći protivnik je Coca Cola od koje kontakti korodiraju i tasteri se lepe.
 
* ne radi jedan taster – polomljene opruge/kopče koje drže taster da ne ispada iz svog mesta. U retkim slučajevima ovde je moguća popravka intervencijom servisera.
 
* ne radi više tastera – neispravna elektronika ili flat kabl koji povezuje tastaturu i matičnu ploču laptopa – popravka nemoguća, jedino rešenje je zamena.
 
* taster zaglavljuje, tj otkucava više karaktera od jednom – takođe neispravna elektronika ili kontakt ispod tastera koji je nemoguće popraviti

Tastatura Za Laptop Ledja rotated e1689770528791
Tastatura Za Laptop Ledja 2 rotated e1689770648400

Prilikom zamene stare i odabira nove laptop tastature potrebno je obratiti pažnju na model laptop računara a takođe i poziciju flat kabl-a. Poslednjih godina česti su slučajevi gde su tastature ulivene u plastični poklopac laptop-a ( cover ).

Tastatura Za Laptop Blog Frejm

Tastatura za laptop nije komponenta koju bi korisik trebao sam da menja već za to postoje stručni i opremljeni servisi. Tehničari u našem MKračunari servisu pažljivo pristupaju problemu, koriste potreban specifičan alat i imaju velik izbor zamenskih komponenti.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop