MediaTek i nVidia, moguća saradnja

()

Nedavne glasine sugerišu da je proizvođač čipova MediaTek sklopio dogovor sa nVidia kompanijom o razvoju novih čipseta koji sadrže tehnologiju GPU poslednje generacije. Informacije oko ovog navodnog partnerstva prvi je izneo DigiTimes, koji je citirao neimenovane industrijske izvore a koji su direktno upoznati sa tim.

Izveštaj takođe tvrdi da je ova saradnja usmerena na poboljšanje koristi veštačke inteligencije i gejemerskih funkcionalnosti budućih MediaTek čipova za mobilne uređaje i laptopove, pri čemu se poslednji posebno fokusira na Windows na ARM ( WOA – Windows on Arm ) uređajima. Očekuje se da će razvoj ovog hardvera početi već 2024. godine, dodaje DigiTimes.

Izvori iz industrije su takođe primetili da će predstojeći WOA čipset koji će zajedno razviti MediaTek i nVidia pomoći MediaTek-u da prodre na tržište laptopova, posebno u segmentima srednjeg i visokog kvaliteta. Trenutno, proizvođač čipova se fokusira na isporuku Chromebook računara početnog nivoa, sa prijavljenim tržišnim udelom od 20%.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop