Kraj jedne Ere, Intel ukida nazive Celeron i Pentium

()

  Intel predstavlja novi brend za svoje procesore. Novi brend će nositi naziv Intel Processor i sledeće će godine zameniti postojeće brendove Intel Pentium i Celeron, čime će se oprostiti od brendova koje koristi već oko 30 godina.

  Novi naziv-brend Intel Processor biće namenjen budućim nisko budžetskim proizvodima, koji će biti predstavljeni 2023. godine. Cilj je da se pojednostavi svo brendiranje i omogući korisnicima jednostavniji izbor prilikom kupovine.

Intel Inside
  Intel Processor će uključitivati više porodica mobilnih procesora, tj procesora za laptop računare pod svojim brendom. Međutim, za sada se ne govori o tome kako će kompanija napraviti razliku između procesora nižeg i srednjeg ranga.
 

  Za one koji ne znaju, Celeron procesori su namenjeni pristupačnim računarima, nudeći jeftine specifikacije. Pentium procesori su, s druge strane, bili namenjeni za laptopove srednjeg ranga. Prvi Pentium procesor je predstavljen 1993-će godine za vrhunske desktop računare, dok je prvi Celeron procesor izašao 1998. godine.

  Ovim postupkom Intel želi da se fokusira na svoje vrhunske brendove Intel Core, Intel Evo i Intel vPro. Za sada nema reči o tome da li će kompanija nastaviti da pojednostavljuje stvari i za Core liniju. Odgovarajući detalji o Intelovoj strukturi brenda biće otkriveni tek kada ova promena bude objavljena početkom 2023-će godine.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop