Intel Menja Nazive Core Procesora

()

Radi lakšeg razumevanja Intel “uprošćava” nazive svojih core procesora. Počevši od nove generacije procesora Meteor Lake, kompanija prelazi sa svog tradicionalnog brendiranja „i3/i5/i7/i9“ na jednostavniji koncept „Core 3/5/7/9“. Intel kaže da je ribrendiranje „bolje usklađeno sa zahtevima kupaca“ kako bi se pojednostavila imena njegovih procesora i da će se promena odraziti tekstualno i na logu. Ovo je značajna promena jer Intel koristi “i” brend za svoj procesor duže od jedne decenije.

Intel Rebranding Core 3 5 7
Izvor : Intel.com

Intelovi procesori više klase će uključiti reč „Ultra“ u svoj brend pre broja — u praksi bi to izgledalo kao „Intel Core Ultra 9.“ A za one koji žele više informacija, Intel kaže da će informacije o generacijama nastaviti da se povezuju sa kraj ( „Intel Core 9 procesor 1300AB“, na primer. ) Kompanija je izjavila da i standardni Core i Core Ultra procesori mogu biti upareni sa njegovom Intel Arc grafikom.

Intel Rebranding Core Ultra
Izvor : Intel.com

Što se tiče onoga što se nije promenilo u Intelovom brendiranju, veći broj i dalje označava brži procesor. Naravno, Core Ultra modeli će biti opremljeni dodatnom brzinom i snagom. U vreme pisanja ovog teksta, Intel tek treba da objavi datum objavljivanja ili detalje za svoje nove Meteor Lake procesore. Mada, glasine sugerišu da će to biti ove godine.

Intel Rebranding Core 3
Izvor : Intel.com

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop