Asusov prvi na svetu savitljivi 17,3″ OLED laptop

()

  Sklopivi telefoni postaju sve popularniji iz godine u godinu, ali šta je sa većim ekranima ? Već se pojavljivalo nekoliko laptopova sa sklopivim ekranima, a sada i ASUS ima svoju verziju — Zenbook 17 Fold OLED.

  ASUS je danas predstavio Zenbook 17 Fold OLED* ( model UX9702 ), za koji kompanija tvrdi da je prvi računar na svetu sa 17,3-inčnim preklopnim OLED ekranom. Šarka u sredini može da se preklopi da stvori dva ekrana 3:2 1920×1280 pixela i dizajnirana je da izdrži 30.000 ciklusa otvaranja i zatvaranja. ASUS kaže da je panel ekrana potvrđen PANTONE-om za tačnost boja i ima 100% DCI-P3 opseg, ali je brzina osvežavanja ograničena na 60Hz.
 

  Računar je predviđen da se koristi u nekoliko različitih režima — kao džinovski tablet, kao laptop sa bluetooth tastaturom ili laptop sa virtuelnom tastaturom na donjoj polovini. ASUS je dodao nekoliko softverskih funkcija na Windovs 11 da bi sve to funkcionisalo kako treba, kao što je kompanijska ScreenXpert 3 aplikacija za upravljanje prozorima. ASUS takođe uključuje ErgoSense tastaturu u kutiji sa ugrađenom tačpedom, koja se može postaviti na vrh donje ploče.

Zenbook 17 Fold OLED 2

  ASUS je takođe odabrao vrhunske komponente za interni hardver, uključujući Intel Core i7-1250U procesor 12. generacije, 16 GB RAM memorije, 1TB PCIe SSSD, bateriju od 75Wh ( koja se puni preko USB konektora Type-C ) i dva Thunderbolt 4 porta. Međutim, ne postoji standardan USB konektor tipa A, tako da za to moraju da se koriste adapteri.

Zenbook 17 Fold OLED 3

  Zenbook 17 Fold OLED startuje sa cenom od 3.499 dolara i biće dostupan širom sveta u četvrtom kvartalu 2022.

Source : www.asus.com

  *FOLED ( Fold OLED ) su OLED displej-i izgrađeni na nečvrstim podlogama kao što su plastična ili metalna folija. Ovo povećava izdržljivost i omogućava prilagođavanje određenim oblicima, pa čak i višestruko savijanje, kotrljanje ili uvijanje. FOLED-i koji su još uvek u povoju uvešće niz novih mogućnosti dizajna za industriju displeja i osvetljenja.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop