Asus predstavio Super-Ultra-Wide monitor

()
ROG Swift OLED serija monitora već je stekla ime kao jak konkurent u svetu gejmerskih monitora. Igrači su uživali u odličnom kvalitetu ekrana i impresivnom igranju igara sa modelima kao što su ROG Swift OLED PG42UK, ROG Swift OLED PG48UK i ROG Swift OLED PG27AKDM. Sa izdavanjem ROG Swift OLED PG49WCD monitora koji donosi sve prednosti OLED tehnologije u svet ultra širokih ekrana ASUS sada ide korak dalje. Pogledajmo karakteristike koje zaista izdvajaju ovaj ekran.
 
ROG Swift OLED PG49WCD je super-ultraširok monitor sa neverovatnim ekranom od 49 inča. Rezolucija ovog monitora 5120×1440 daje istu količinu prostora na ekranu kao dva ekrana 16:9 1440p. Boje su žive i jasne čak i na ivicama ekrana zbog zakrivljenosti od 1800R što poboljšava ukupno iskustvo gledanja.
 
PG49VWD dolazi opremljen sa Smart KVM funkcijom koja vam omogućava da kontrolišete dva računara pomoću jedne tastature i miša. Možete lako da podelite oba ekrana zbog velike površine piksela na monitoru. Možete lako da prebacujete između kontrolisanja dva uređaja jednostavnim pomeranjem miša sa jedne strane ekrana na drugu. Ova revolucionarna funkcija ne zahteva specijalizovani softver ili dodatni hardver. Pored toga, zahvaljujući USB 3.2 konekciji prenos datoteka između povezanih uređaja je poprilično brz.
 
Asus PG49WCD 2
PG49WCD nudi niz mogućnosti povezivanja, uključujući DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, USB 3.2 Gen 1 Type-A portove visokog propusnog opsega i punofunkcionalni USB Type-C konektor sa napajanjem od 90W  kako bi se garantovala jednostavnost korišćenja sa Smart KVM. Povezivanje perifernih uređaja i uređaja za skladištenje pomoću ovih portova je jednostavno. USB Type-C konektor takođe omogućava korišćenje povezanog uređaja sa ekranom dok se puni obezbeđujući stalnu produktivnost.
 

Da bi poboljšao dugovečnost proizvoda i minimizirao rizik od pregorevanja ASUS je ugradio značajno rešenje za hlađenje. U OLED monitorima dve komponente generišu najviše toplote : matična ploča odgovorna za obradu signala ekrana i sam OLED panel. ASUS rešava ovaj problem tako što koristi veliki i efikasan prilagođeni hladnjak za matičnu ploču, obezbeđujući efikasno rasipanje toplote bez potrebe za bučnim ventilatorom.

Za OLED panel, grafenski film je instaliran iza njega da nečujno i efikasno odvodi toplotu. Grafen, poznat kao najtanji i najjači nanomaterijal na svetu, poseduje izuzetna svojstva toplotne provodljivosti, nadmašujući srebro, bakar, zlato ili aluminijum. Sa ovim rešenjem za hlađenje, PG49WCD postiže maksimalnu osvetljenost od 1000 nita, pokriva 3% površine ekrana sa uključenim HDR-om i smanjuje rizik od zadržavanja slike.

ROG-ova ekskluzivna postavka Uniform Brightness na PG49WCD obezbeđuje besprekorno iskustvo radne površine. Kada koristite standardni OLED TV ili monitor sa belom pozadinom automatski limitator svetline često dovodi do primetnih i ometajućih promena u osvetljenosti prilikom promene veličine prozora. Međutim, sa postavkom Uniform Brightness, PG49WCD smanjuje maksimalnu osvetljenost da bi održao konzistentan nivo pružajući bolje iskustvo gledanja, posebno kada radite sa svetlo belim prozorima. Pored toga ova postavka smanjuje naprezanje očiju tokom dugih sesija igara.

Asus PG49WCD 3

PG49WCD poseduje KD-OLED panel koji se ističe bogatim bojama, dubokim crnim i zadivljujućim svetlim. Pruža pravu 10-bitnu boju i 99% DCI-P3 opsega boja bioskopskog kvaliteta, stvarajući žive i realistične slike. Odlična brzina osvežavanja monitora od 144 Hz obezbeđuje besprekornu animaciju, a njegovo zapanjujuće brzo vreme reakcije od 0,03 ms smanjuje zamućenje pokreta za živopisne slike čak i tokom brze akcije. AMD FreeSync Premium Pro tehnologija garantuje igrivost bez suza i sa malom latencijom.

Zgodno smešten na monitoru je i džojstik kojem se lako pristupa a on omogućava brzo podešavanje ekrana. Alternativno, možete da koristite aplikaciju ASUS DisplayWidget Center, koja pruža intuitivan interfejs za promenu GameVisual režima, dodavanje brojača ukrštanja ili brojača FPS-a i još mnogo toga. Aplikacija takođe nudi opcije koje pomažu u održavanju zdravlja vašeg OLED ekrana.

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop