Apple predstavio iPhone 14 i iPhone 14 Plus

()

  Apple je danas zvanično predstavio iPhone 14 i iPhone 14 Plus, kao deo svog septembarskog medijskog događaja. Telefoni dolaze u novoj liniji boja : midnight, starlight, blue, purple i red.

  Iznenađenje je da iPhone 14 Plus ima veliku veličinu ekrana od 6,7 inča, istu kao Pro Max, a prethodni osnovni model od 5,4 inča više nije dostupan. Nove funkcije iPhone 14 uključuju nadograđene kamere, bolje trajanje baterije i satelitsko povezivanje.

  Novi osnovni model iPhone-a dostupan je u dve veličine sa dijagonalom ekrana od 6,1 inč i 6,7 inča. Model od 6,7 inča je iste veličine kao prethodni najskuplji iPhone. Dakle, iako nema sve Pro funkcije Apple po prvi put donosi definišuću karakteristiku Pro Max-a ( zaista veliki ekran ) na mnogo pristupačniju cenu.

  Pored odgovarajuće veličine ekrana, iPhone 14 Plus takođe nudi dugo trajanje baterije kao Pro Max. U Apple-u govore da linija iPhone14 nudi najbolje trajanje baterije ikada u iPhone-u.

  iPhone 14 i iPhone 14 Plus pokreće A15 čip, varijanta sa šest jezgara koja se ranije koristila u iPhone 13 Pro.

  iPhone 14 i iPhone 14 Plus imaju novi sistem dvostrukih kamera. Glavna kamera od 12 megapiksela ima novi veći senzor koji uzima više svetla i na taj način proizvodi bolje slike sa više detalja i manje zrnaca, posebno u okruženjima sa slabim osvetljenjem.

  Nova prednja kamera takođe ima poboljšane performanse pri slabom osvetljenju i po prvi put uključuje autofokus.

iPhone14 2

 

  Apple uvodi eSIM ove godine. Za modele iPhone-a u SAD-u, ležište za SIM kartice više se ne nalazi u kućištu. To znači da će američki korisnici morati da se prijave na mreže za mobilne telefone koristeći eSIM.

  Veliko novina za iPhone 14 je dodavanje hitnog SOS režima, koji koristi satelitsko povezivanje. On omogućava korisnicima da šalju kratke tekstualne poruke kada su van mobilne mreže kako bi dobili pomoć u hitnim situacijama. Usluga se čak integriše sa Find My. Biće dostupna od novembra i nudiće se besplatno dve godine.

  iPhone 14 takođe ima integrisanu detekciju sudara koja koristi akcelerometre koji registruju udare tokom vožnje i automatski poziva hitni SOS ako je potrebno.

  iPhone 14 i iPhone 14 Plus biće dostupni u pretprodaji ovog petka, 9. septembra. U prodaji širom sveta biće od 16. septembra. Cena za iPhone 14 kreće od 799 dolara, a za iPhone 14 Plus od 899 dolara.

iPhone14 3

Klikni i Oceni

Srednja ocena / 5. Broj ocena :

Nema ocena za sada. Budi prvi i oceni

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša Korpa Je PraznaPovratak u Shop